15 thoughts on “De eerste dagen in het nieuwe huis

 • by Dennis Bellis

  hoort het dat een parkiet de eerste dag heel stil op een plekje zit?

 • by ans de grooth

  hans en tot hoe oud mag je een slaaphokje neerhangen , en als ik hem zindelijk wil maken ,met bv een ruimte in de kamer ,poept hij dan nog wel in de kooi.

 • by Coby Schreijer

  Geweldig uitgelegd bedankt dit zijn leidraden waar ik zeker serieus naar kijk en luister., aangezien ik overweeg om een papegaai als kameraadje in huis aan te schaffen. Ik ben mij dus nu al volledig aan het inlezen, jullie filmpjes bekijken e.a. Nu mijn vraagjes : Ik heb poezen en een hondje,..is dat een probleem en hoe laat je ze aan elkaar wennen, waar moet je op letten. En hoe maak je het huis ''papegaai veilig en vriendelijk. Belangrijke vraag. Ik heb gordijnen , is het beter die te vervangen voor lamellen bv? ik wacht de reactie af. vriendelijk groet

 • by Tjalling Battjes

  Hallo Hans, Ik heb sinds gisteravond een Agapornis Fischeri opgehaald en heb er een hele mooie nieuwe kooi voor.Kortom alles picobello voor mekaar. Ik heb mij laten vertellen om hem gelijk genoeg aandacht te geven en heb dat dus ook gedaan,. toen ik hem pakken wou is hij er even tussen uit geglipt en door huis heen gevlogen. Daarna weer naar zijn eigen kooi terug gevlogen en weer dicht gedaan. Vanavond heb ik hem er weer even uit gelaten maar ik kreeg hem eigenlijk niet meer terug, uiteindelijk wel gelukt. Nu lijkt het beestje mij graag te bijten. Nu zie ik jou filmpje pas op youtube wat achteraf te laat is dus. Heb je een tip voor me wat ik nu het beste kan doen om hem tam te krijgen? mvg Tjalling.

 • by inge's adventures

  ik heb een papegaai gevonden voor ons deur en we hebben de politie gewaarschuwd voor het geval ze een papegaai als vermist aangegeven hebben, hoe kan ik het hem toch zo confortabel mogelijk maken? hoe zie je trouwens of een dwergpapegaai een mannetje of een vrouwtje is?

 • by Anja Angel

  Bedankt voor je reactie, ik heb gisteren dus een nieuwe grote kooi voor hem gekocht en om hem te pakken vloog hij zogal door de kooi heen, ik praat elke keer tegen hem laat hem geluiden horen via youtube, als ik bij hem in de buurt kom blaast hij een beetje weet niet wat dat betekent, heb geprobeert om hem een beetje gedroogd fruit te even via mijn hand maar daar was hij bang van, dus ja hij vliegt wel weg als ik met mijn hand in de buurt kom, hij eet wel zijn eigen eten ik denk dat hij wel n beetje gewend is maar welke stappen moet ik doen om hem vertrouwd met mij te maken?

  Alvast bedankt

 • by Anja Angel

  Hallo ik heb sinds 2 dagen een valkparkiet in huis hij s 8 weken oud hoe ga ik met een valkparkiet om en hoe maak ik hem tam?

 • by stefandecibel

  hallo ik weer ik heb dus pas 3 dagen een agapornis roseicollis 6/7 weken oud wild bang voor handen eerste dag laten wennen en 2de dag af en toe voor zijn kooi gezeten zodat hij of zij aan me kan wennen nu dag 3 met me hand in de kooi geweest met trosgierst en hij kwam all snel dicht bij me hand maar mag niet te snel bewegen dan is ie weg dus ik kan hem niet alvast vastpakken voordat ik hem laat vliegen in huis wat moet ik doen gr stefan.

 • by Rietje De Gelder

  hoi

  ik heb zins een week een pyrrhura, hij is nu ong 5 weken.
  hij zit nog steeds op 4 keer pap per dag, hij eet goed en slaapt goed,en is al een paar gram aan gekomen zins die week dat ik hem nu heb.
  hij doet het in principe erg goed maar ik vind hem persoonlijk heel erg druk tegenover wat ik tot nu toe van pyrrhura's heb gezien.
  in de kooi en als hij bij me lig te slapen is hij rustig maar met aaien of voeren of gewoon tegen praten dan begint hij te piepen en hij houd niet meer op…..

 • by D. Tornij

  hallo

  wanneer is het de beste tijd om een grasparkiet aan te schaffen?

 • by Tulin D

  Hoi Meneer,

  Mijn vogeltje is namelijk een parkiet. Alleen hij is nog niet zo oud , hij is gewend aan het hok maar hij doet raar !! Ze maakt apen geluiden lijkt het wel en slaapt te veel en meer rare dingen dit vind ik ook zo raar. Ze staat op het stok HELPP

Comments are closed.